22 Temmuz 2017 Cumartesi

This Is Us

Harika bir aile dizisi buldum.Henüz ilk sezonda ve sadece 10 bölüm yayınlanmış.Başladığınız gibi bir günde bitirmek mümkün, şahsen ben hayranlıkla izledim bir çırpıda. Öyle büyük paralar harcanmadan, gayet iyi oyuncuların bulunduğu çok güzel bir iş çıkarmışlar ortaya. Milo Ventimiglia “Gilmore Girls” dizisinde izleyip de aşık olmayan yoktur zaten. Bu dizide de öyle güzel bir baba olmuş ki hayran olmamak elde değil. Ben başta Mandy Moore ile ikisini yan yana biraz yadırgasam da hemen sevdiriyorlar kendilerini. 
Tek amaçları iyi anne-baba olmak olan bu çifti çok sevdim ben.Özellikle kocasının bir ara alkol problemi yaşadığı sırada kadının 10 numara ebeveyn olmamız gerek ve bunu engellemene izin vermem dediği konuşmaları çok güzeldi. Doğum sırasında ölen bir bebeğin yerine o gece hastaneye itfaiyeye terk edilen bir bebek getirilmesi bu ailenin hayatını toptan değiştirir. Ölen bebeklerinin yerine bu bebeği alırlar.Ama bebek zencidir ve bu hayatları boyunca hem aile içi hemde çevrelerince yaşanacak bir sürü sorun yaşatır onlara. Sorunlarla baş etme yöntemleri de gayet iyi bu ailenin.
Çocuklar arasında yaşanan kıskançlıklar, kavgalar ve üstüne evlatlık olanın beyaz insanların arasında kendini yalnız hissetmesi gibi bir çok sorunla karşılaşırlar.Ama hikaye sadece bu küçük çocukların etrafında dönmüyor. Bu çocukların büyümüş hallerini de izliyoruz.Üstelik aralarında biri TV yıldızı olmuş.Biri ailesini kurmuş ve iki güzel çocuğu var. Diğeri ise hayatı boyunca kilolarıyla baş etmeye çalışan ama başaramayan bir kadın olmuş.
Büyüseler de bir arada kalmaya çalışıyorlar ama küçükken yaşadıkları karakterlerinde öyle etkiler bırakmış ki hepsi bununla savaşıyor. Evlatlık olan hayatı boyunca aradığı babasını buluyor ve ona ne kadar kızgın olursa olsun evine davet ediyor ve ailesiyle yaşamasını istiyor. Kızımız ikiz kardeşinden zor olsa da ayrılıyor ve farklı şehirler de yaşıyorlar. Hem de aşk için yapıyor bunu ama onda da bir çok sorun yaşıyor ve derdi yine kiloları. TV yıldızı olan ise vücudunun meta olarak kullanılmasından iyice bunaldığı için atar yapıp basıp gidiyor ve şansını Tiyatro da denemeye karar veriyor. Ama buradakiler de onu TV yıldızı olduğu için sürekli küçümsüyor ve o da kendini kabul ettirmek için uğraşıyor. Karakterleri tanımanız için biraz bahsettim ama emin olun öyle güzel ayrıntılar ve hikayeleri var ki bu ailenin bence kaçırmayın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder