31 Ağustos 2018 Cuma

Ayla


Öncelikle şunu söylemeliyim Ayla filmi kötü bir film değil ama eksikleri bol bir yapım. Türk askerinin neden Kore’ye gönderildiği yada oradaki konumları hakkında ne olursa olsun net ifadeler kullanılmıyor. Tamam bu Ayla’nın hikayesi ona odaklanmaya çalışılıyor belki ama o zaman komünizm taraftarı komutanın üzerine neden bu kadar oynanıyor o zaman. Türk askerinin Kore mücadelesine yada Ayla için verdikleri çaba tabii ki hafife alınmamalı ama bu tür ayrıntılar da ne yazık ki gözden kaçmıyor. Özellikle filmin senaristine yapılan ayıbı mutlaka duymuşsunuzdur. Senariste atılan suç bana açıkça saçma geldi. Ama doğru bile verilen emeği göz ardı etmiş olmaları film ekibi için büyük bir ayıp.


İsmail Hacıoğlu iyi bir oyunculuk sergiliyor filmde, karıncayı bile incitemez durumdaki bir adamın patlama anlarını iyi sergiliyor. Ama yaşlılığını oynayan Çetin Tekindor için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Nedense aşırı vasat bir oyunculuk sergiledi. Zaten sırf ünlü bir oyuncu oynasın diye de İsmail’e hiç benzemeyen bir oyuncu seçmeleri komik olmuş. Ali Atay ve Murat Yıldırım her zamanki oyunculuklarıyla beğeniyi yine kazanıyorlar ama yenilik yok işte adamlarda. Filmde etkilenip gözyaşı dökenler oldu ama beni etkileyen en vurucu sahne filmin sonuna gerçek Ayla ve Süleyman’ın kavuşma anının videosunun koyulmasıydı. Gerçeğini görünce izleyiciyi ağır etkiliyor yapım.


Bu arada film ne yazık ki Oscar adayı değil, aday adayı. Belli ki yapımcı reklam için bu sloganı seçmiş ve başarılı olmuş. Filmin hükümetten destek aldığı zaten belli. Okullara bile Ayla filmi ile ilgili yazı gönderilmiş, bu filmi çocukları tavsiye edebilirsiniz diye. Evet güzel film ama ne yazık ki bazı durumlar gerçekten rahatsız edici vaziyette. Bence izlenebilir bir yapım ama Oscar alması imkansız..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder