9 Ekim 2016 Pazar

Mauvais sang

Leos Carax’ın muazzam filmleri ve değişmez oyuncusu Denis Lavant tabii ki yine.. Filmin üçleme olduğunu bu filmi izledikten sonra öğrendim ve hemen ardından Köprü üstü aşıklarını da izledim onu da yazacağım merak etmeyin. Alex isimli karakterlerin hikayesiymiş filmler ve hepsini tabii ki Denis oynuyor. Sona bıraktığım ve aslında ilk film olan Boy Meeets Girl filmini de en kısa sürede izlerim umarım. Kadın karakterde duru güzelliğiyle Juliette Binoche eşlik ediyor ama ilk filmin oyuncusu farklı. Bakalım Denis’e Juliette kadar yakışmış mı ?
O kadar güzel sahneleri vardı ki filmin hangi birinden bahsedeyim bilmiyorum. Adamın telefonla konuşurken bir yandan da kadını görmek için kapıda duruş şekli. Kızın ayakları yanmasın diye kucağında otele taşıması. Lise’in kafasını Alex’in ensesine dayayarak yürümesi.O koşma sahneleri.Aralarındaki diyaloglar zaten muazzamdı. Şiir gibi film derler ya işte tam o tarz bir filmdi. Alex karakterinin Anna’ya olan aşkı mı daha güzeldi, yoksa Lise’in Alex’e olan aşkı mı bilemedim. Bir araya geldiklerinde öyle güzel sahneler çıkmış ki ortaya hayran olmamak elde değil. Ne yaparsanız yapın mutlaka izleyin filmi benden söylemesi. 
Konusu;
Alex babasının ölümü üzerine yalnız kalmıştır. Sevgilisi Lise’i terk edip kendini bağlayan hiçbir şey olmadan yaşamak ister. Eli çabuk bir hırsız olduğu bilindiği için babasının eski tanıdıkları ona bir iş teklif eder. Aşık olmadan sevişen insanlar ölmektedir ve bunun panzehiri bulunmuştur.Alex’den bu ilacı çalıp getirilmesi istenir. Alex istemese de yeni bir hayat için kabul etmek zorunda kalır. Gittiği evde Anna ile tanışır ve ona aşık olur. Anna’nın sevgilisinden başkasını gözü görmese de Alex ile vakit geçirmeye başlar.Bu arada Alex’in eski ssevgilisi Lise de onu bulmak için peşine düşer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder