25 Temmuz 2017 Salı

Brimstone

Son zamanlarda izlediğim en etkileyici film kesinlikle. Resmen tokat gibi çarpıyor insanı. Kurgusu ve oyunculuklarıyla muhteşemdi. Özellikle Guy Pearce’dan nefret etmek istiyorsanız izlemelisiniz. Öyle iyi canlandırmış ki karakterini filmdeki kötü adamlığın hakkını vermiş. Filmi Kit Harington (Jon Snov) için izleyenler için üzgünüm kısa ve pek etkili olmayan bir rolü var ne yazık ki. Dakota Fanning de iyiydi ama çocukluğunu canlandıran kızın da hakkını yememek lazım; ikisi de iyi iş çıkarmışlar.
Filmin rahatsız edici sahneleri ve konusu var. İzleyen çoğu kişi dini açıdan eleştirmiş. Bak nasıl da insanları etkileyip sömürüyorlar falan demiş. Ama asıl dikkat edilmesi gerekenin adamın nasıl bir pislik olduğu. Zira filmin sonunda da ben artık kurtulamam nasıl olsa cehenneme gidicem nasılsa diyor. Spoiler olmaması için anlatamıyorum ama izlerseniz zaten sizi sarsacak ayrıntıları göreceksiniz. Adamın okuduğu şeyler İncil de gerçekten varsa Hristiyanlığı büyük eleştiriyor tabii ama onu bilemem.
Boğazı kesildiği halde ölmüyorsa adam ve sürekli okuduğu ‘Yalancı Peygamberlere dikkat et’ pasajı ile daha derin bir şeyler mi anlatmak istiyorlardı acaba filmde. Sondaki o ateşle yakma olayının sebebi o muydu yoksa. Hamile kadının çocuğuna olanlar da ayrıca ürkütücü bir detay. Filmin sonundaki kızın bakışı beni bir ürküttü ama neyse. Bir de dili kesilen kişi hiç mi ses çıkartamaz acaba bu da merak konusu. Eğer izlediği filmlerden ağır etkilenenlerden değilsiniz sakın kaçırmayın ve hemen izleyin.
Konusu;
Liz dilsiz bir kadındır ve kocası, kızı ve kocasının ilk eşinden olan oğlu beraber bir kasaba da yaşamaktadır. Kasabada gebelik yapan Liz, kızı ile işaret dili ile konuşur ve insanlara çevirmesini ister. Kasabalarına yeni gelen Peder Liz’i oldukça ürkütür. Geçmişinden gelen biridir ve ailesine zarar vermek istemektedir. Hamile bir kadının bebeğinin doğum sırasında ölmesi ile herkes Liz’i suçlar. Peder de ona karşı kışkırtır insanları. Peder kocasını öldürünce çocukları alıp kaçmaya çalışır Liz. Peder peşlerindedir ve asla vazgeçmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder