22 Temmuz 2017 Cumartesi

Swiss Army Man

Bu filmi izleyen insanların yarısı anlamadığı için nefret etmiş ve ağzına geleni söylemiş. Diğer yarısı da ne kadar harika bir iş ortaya çıktığını görmüş ve yere göğe sığdıramamış. Çünkü bu filmi sevmek için Fütürizm’i bilmek ve sevmek gerekiyor. Yani mantık ve denge aramayacaksınız arkadaş. Üstelik filmin başlangıç sahnesi bile daha baştan nasıl bir yapım bu dedirtiyor.
İntihardan sahile vuran bir ceset sayesinde vazgeçen, sevdiği kızın otobüste çektiği fotoğrafına bakıp aşkını yaşayan Hank ve nereden geldiği belli olmayan ceset Manny arasındaki arkadaşlık gerçekten görülmeye değer. Hank yavaş yavaş canlanan Manny’a insan olmanın nasıl bir şey olduğunu anlatır. Manny ise tüm duyguların ve kuralların ne kadar saçma olduğunu sorduğu basit sorularla ortaya koyar.Filmin sonunda tam bir ters köşe yaparak güzel bir final yapıyor film. Bence kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yapım..
Konusu;
Issız bir adada yalnız kalan Hank kurtulmanın yolunu bulamayınca intihar etmeye karar veriyor. O sırada sahile vuran bir ceset görüyor. Yanına gittiğinde cesedin sürekli osurması onu başta rahatsız ediyor. Ama bu sayede suda hareket ettiğini görünce onunla yaşadığı adadan kurtuluyor. Bundan sonra ceset yavaş yavaş canlanıyor. Hank onunla yola koyuluyor; çünkü sürekli işe yarar bir yanını keşfediyor. Ve onu akla gelemeyecek bir çok işte kullanıyor. Vardığı ormanda ceset ile kurduğu arkadaşlık sayesinde iyi vakit geçiyor ama bir an önce de eve varmak ve sevdiği kıza kavuşmak istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder