29 Temmuz 2017 Cumartesi

Tereddüt

Kadın hikayeleri tabii ki son zamanlarda sinemacılarımız tarafından çokça tercih edilir oldu. Gerçekten iyi işler de çıkarmayı başarıyorlar. Ne zaman ki kadın hak ettiği saygıyı kazanacak işte o zaman bu filmlere gerek kalmayacak. Hangi sosyal statüde olursan olsun kadın, ataerkil yapı ne yazık ki peşini bırakmıyor. Bu filmde bir çocuk gelinle, doktor bir kadının kocası ile olan ilişkisini anlatıyor.
Öncelikle çocuk geline değinmek isterim. İçinde isyankâr bir kız barındırsa da kocasına ve kaynanasına saygısızlık etmeyen ve hizmette kusur etmeyen biri. Kocası ara ara iyi gösterilmeye çalışılsa da bir çocukla evlenmeyi kabul etmesi ne yazık ki kabul edilemez. Kızın yaşadığı durumu anlatmaya çalışsalar da pek etkili olduklarını söyleyemeyeceğim. Bunun en önemli nedeni de ne yazık ki oyuncu seçimleri. Ecem UZUN daha önce de çocuk gelin karakterini canlandırmıştı Koca Dünya filminde. Bu kız bir kere tip olarak öyle köyde yada taşrada büyümüş birine benzemiyor. İnatla bu kızı bu tarz rollere seçiyor olmaları çok saçma. Üstelik film boyunca profesyonel bir iş çıkarıcam diye sanki tiyatro sahnesindeymiş gibi oynaması da ayrıca fenaydı. Neden kendini bu kadar kasıyor anlamıyorum.
Psikiyatr rolündeki Funda ERYİĞİT ise çok samimiyetsiz geldi bana. Bu kadar donuk olması çok mu gerekliydi. Ama kocası ve arkadaşı ile olan sahnelerde gayet sıcak ve samimiydi. Orada sevgisini de, öfkesini de hissettirdi. Ama hastaları ile neden bu kadar donuk olmayı seçtiler anlayamadım. Belki de yönetmen bekleneni vermek istemedi, çünkü filmin sonu da havada kaldı. Olayın neticelenmesi, Elmas’ın annesi ile yüzleşmesi yada kadının diğer adama kavuşmasını bekledik ama öylece bitiverdi film.
Filmin en önemli detayına gelelim şimdi; cinselliğin de bir kadın için ne kadar önemli olabileceğini anlatmaları. Bir yanda kocası kendisine dokunmasın diye dua eden bir çocuk gelin. Diğer tarafta kocası kendisini tatmin etsin diye uğraşan bir kadın. Çocuk gelin hikayesi dahil edilmese de olurmuş bu filme. Cinsel tatminsizlik yaşayan bir kadının hikayesi yalnız başına da gidermiş. Ama cinselliğin kadınlar tarafından hem bir ihtiyaç hem de zorlayıcı bir şey olabileceğini göstermişler. Çok şey vaat edip biraz da uğradığı sansürün etkisiyle etkisini yitirmiş olsa da izlenebilir bir yapım bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder