29 Temmuz 2017 Cumartesi

MASUM

True Detectıve diye bir dizi var çoğunuz bilirsiniz. İşte bu dizi resmen oradan yola çıkarak yapılmış bir yapım. Dizinin başlangıç jeneriği bile benziyor artık gerisini siz düşünün. Üstelik polisiye ve aydınlatılmaya çalışılan bir cinayet var ve bölümler sürüyor işin iç yüzünün ortaya çıkması. Ama kesinlikle kendini izlettiriyor ve merak unsuru hep hâkim. Tabii arada erkenden tahmin edilen kısımlarda yok değil ama yine de bayıldım izlerken diziye. Selda Bağcan şarkısını jenerik müziği olarak seçmeleri de ayrıca bir tebrik edilesi bu arada.
Öncelikle harika bir oyuncu ekibi var dizinin. Hepsi tiyatrocu olmasının da verdiği beceriyle resmen döktürmüşler. Hangi birine hayran kalayım bilemedim. Haluk Bilginer, Ali Atay, Serkan Keskin gibi birçok iyi oyuncuyu aynı dizide seyretmek resmen lütuf izleyiciye. Ama ayrıca belirtmek isterim ki Nur Sürer bir başka iyiydi sanki. Emekli bir komiserin karısı ve iki erkeğin anası olarak kendisinden nefret ettirmeyi başardı rolüyle, takdire şayan. Tülin Özen ise ayrı bir hoştu her zaman ki gibi ve her rolün kadını olduğunu yine göstermiş oldu. Okan Yalabık’ın dizi için bu kadar kilolu olduğunu sanmıyorum ama bir garip durmuş kilo onda alışık olmayınca sürekli izlerken bunu düşündürttü.
Dizinin kurgusu gerçekten çok karışıktı ama yine de insanı fazla yormuyor. Sürekli zaman kavramı değişip durdu. Hep dizinin sonu hakkında parça toplayıp durdum izlerken. Bu yüzden son bölümü gayet gereksiz buldum. Zaten verdikleri ipuçlarını toplayıp vermişler ama sonunda bir şey olur diye izledim yoksa gerçekten yapılmasa da olurmuş. Beklemenin sebebi de bazı soruların cevabını vermemiş olmamaları. Spoiler vermiş gibi olacağım ama mesela anneleri oğlanın hastalığı için sürekli Yusuf’u suçlayıp duruyordu, bunun nedeni neydi. Sinir bozucu şeyler de vardı; Emel kitap olayını nasıl anlamadı. Taner evine girince nasıl 2 dakika da hafiye gibi her şeyi anladı da o kitap olayını çözemedi. Ya da Taner neden inatla adamı öldürmek için peşinden gitti, neden bu kadar hırs yaptı. Birde komiser çocuğu ikisi de ama her kafasını vurup bayılanı neden hemen gömmeye kalkışıyorlar. İnsan hiç mi nabzına bakmaz. Yusuf yerde kaç tane ceset gördü ama hemen koşup nabızlarına baktı. İnsan bu kadar da dikkatsiz olur mu?
Blutv 1 aylık ücretsiz üyelikle diziyi izlemenize izin veriyor. Ama siteye kayıt olurken kart bilgilerinizi istiyor. Vermenizde sakınca yok zira diziyi izledikten sonra üyeliği iptal ettirebilirsiniz. Zaten 2 günde bitirirsiniz. Üyelik kalsın 1 ay için 10 TL versem de bir şey olmaz da diyebilirsiniz ki bu dizi için değer. Zaten sitede filmler falan da var, keyfini çıkartırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder