31 Ağustos 2018 Cuma

Dudullu Postası


Dudullu Postası ünlü bir karikatür serisi malumunuz, bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum. İşte bu harika eserin sahibi Serkan Yılmaz ve Onur Ünlü iş birliği yapıp dizi haline getirmiş bu karikatürü. Tamamen karikatür modunda olan dizinin ilk beş bölümü ara ara sıksa da vazgeçilebilecek gibi değildi. İyi ki sabretmişim çünkü baş karakterlerin çoğu halay çekerken aralarından birinin kafasına sıkılınca aynı kurşunla yaralanıyor ve komaya giriyorlar. Buradan itibaren yani 6.bölüm itibariyle senaryo yazım işini Onur Ünlü ele alıyor ve asıl güzellik başlıyor. Felsefe parçalıyor resmen Onur Ünlü ve tadından yenmiyor. Komadaki herkes hayatıyla yüzleşecek ve ondan sonra uyanabilecektir. Şimdilik sadece iki kişininkini verdiler ve her bölüm birinin hayatı ele alınıyor. Valla ben son iki bölümdür bayılarak izliyorum.


Gelelim dizideki karakterlere Tayfun mesela Isparta’ya okumaya gitmiş ve sürekli sevdiği kıza mektuplar yazıp durmuş ama kızın abisi birini bile vermemiş kıza. Dudullunun tabelasında da yazdığı gibi burayı unutmanız mümkün değildir. O da sevdiği kıza Isparta’dan bir bidon gül suyu kapıp geri dönüyor okul bitince.  Sevdiği Melis abisinin boyunduruğu altında aşırı derece bunalmış ve internete koyduğu şarkı videoları sayesinde ünlü olmayı bekleyen bir kız. Ama asıl bomba abisi Eyüp resmen. Bülent Şakrak o kadar yakışmış ki bu role anlatamam. Çok komik ve eğlenceli bir tip ve ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Mahallede ki herkesi sürekli galyana getiren Vasıf aman dikkat et bacını götürmesinler deyince gaza gelip sürekli alarm halinde. Hatta Melis nete giremesin diye direklerindeki kabloları  kesip tüm mahalleyi elektriksiz bırakabilecek kadar manyak.


Bu arada Vasıf karakterini Erkan Can oynuyor ve o da bir o kadar manyak bir karakter. Milleti gazlayıp dolduruşa getiriyor, sonra da birine bir şey olunca ben böyle dedim ondandır diyor. Mahallede maç yaptığı 6 arkadaşı bir gece aniden ortadan kaybolunca her yıl mahalleliyle anma töreni düzenliyor. Burada 6 baba bildiğin aile babası ama kayboldu zamanında deyip anıyor arkadaşlarını. Bu arada halı sahanın lanetli olduğuna inanılıyor ve kimse içine girmiyor.



Tabii gazeteci Asım ve uşağı Tayfur gelene kadar. Gazeteci Asım’ı Güven Kıraç oynuyor. Haftalık yazdığı gazeteden halktan uzak olduğu gerekçesiyle kovulunca onlarla bütünleşmek için Dudullu’yu seçiyor. Uşağı ne kadar karşı çıksa da orada bir gazete açma fikri ona çok cazip geliyor ve lanetli olduğu düşünülen hali saha da kuruyor gazetesini. Tayfur, atanamayan arkadaşı Ersan ve Cem ile birlikte gazeteyi açıyorlar. Bu arada Ersan karakteri de yavaş yavaş açılıyor sanıyorum. Çünkü 6.bölümde pek bir afiliydi. Ahmet Rıfat Sungar’ın ezik ama sevimli karakteri bir anda arkadaşlarının mantık sesi haline geldi. 


Cem karakterinin de zengin bir kıza aşık ve onun kendisiyle hesaplaşmasını da beklemiyor değilim. Ara ara onun hakkında kısa bilgiler verdiler ama dişe dokunur pek bir durum yok henüz. Sadece zengin-fakir çatışması mevcut şu sıralar. Dizi de sevemediğim tek karakter Melis ve Eyüp’ün annesini oynayan Emine. Ayda Aksel kesinlikle mahalleli bir kadın değil. Tiyatrocu olabilir ama bu rol resmen onda sırıtmış. Bak onun yerinde gözlerim kesinlikle Devrim Yakut’u aramadı değil. Bu rol resmen onun olmalıymış sanki ona göre yazılmış.


Blutv de dizi ve doğal olarak paralı maalesef. Ya bekleyin tüm dizi tatile girince parasını verip izleyin yada bu diziye değer yahu deyip hemen üyelik alıp her hafta yeni bölümü bekleyin çünkü 6.bölüm itibariyle değer bu diziye para vermeye. Ben severek izliyorum sizlere tavsiye ederim şahsen.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder