31 Ağustos 2018 Cuma

The Shape Of Water


Bu kadar kötü filmler yapıp, yılın en iyileri olmak bir başarıdır. Bu film belki çok kötü değil ama Oscar alacak kadar da iyi değil. Ama bakarsan yılın iyisi işte düşünün bu yıl resmen yokluk çekiyor sinema camiası. Fantastik bir yapıda film ama tam anlamıyla veremiyor o tadı. Aşk filmi desen yaratık ve yalnızlıktan yakınan kadının arasında hiçbir şekilde bir etki geçmiyor izleyiciye. Yaratığı yok etmek için peşinde olan ajanlar ve onu kurtarmayı seçen birkaç kişinin çabası gram inandırıcı değil. Koskoca askeri üstten sanki kalem çalıyorlar buna nasıl inanalım.


Film de dilsiz bir kadın var yani engelli, onun arkadaşlarının biri zenci diğeri eşcinsel. Bildiğin garantilemişler her kesimden insanı.  Özgün bir senaryo mu hayır değil. Görsel efektler ve müzikler iyi mesela bu alanlarda Oscar alsa garipsemem. Ama onun haricinde maalesef işe yarar hiçbir yanı yok filmin. Sadece neden Oscar aldı diye meraktan izlenilebilir maalesef.


Konusu;
Elisa dilsiz bir kadındır ve askeri bir araştırma üssünde temizlik görevlisi olarak çalışmaktadır. İletişim kurabildiği sadece komşusu Giles ve iş arkadaşı Zelda’dır. Amazonlarda mucizeleri sebebiyle tanrı olarak tapılan bir yaratığı Amerikan ordusu yakalayıp çalıştığı üsse getirir. Hiç kimse iletişim kurmayan yaratık Elisa ile iletişim kurar. Elisa kendi durumu ile bağdaştırır durumu ve ona yardım etmeye karar verir. Öldürülüp incelenmeye karar verilen yaratığı kaçırıp onu denize atmaya karar verir ama onu bir süre evde saklamak kolay olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder