31 Ağustos 2018 Cuma

Ölümlü Dünya


Direkt lafa gireyim, net harika bir film. İlk bölümü bu kadar güldürdüyse acaba ikinci bölüm nasıl diye merakla beklediğim ve ölümüne eğlendiğim bir filmdi. Öyle sakin ama absürt bir havası vardı ki, filmde hiç kimse ses olur da milleti rahatsız ederim diye bir şey yiyemedi resmen. Aldığım abur cuburları bile yemedim filmi izlerken bakın o kadar eğlenceliydi. Filmde hiçbir gereksiz sahne ve durum yoktu. Her dakikası dolu dolu geçiyor zira film bitince neden bu kadar kısa sürdü deyip saate baktık ama 2 saati doldurmuşuz bildiğin.Ali ATAY’ın Limonata filminden sonra bu kadar harika iş çıkaracağını tahmin edemezdim. Tabii filmin iyi olmasında senaryo ekibinin payı çok büyük. Ali Atay, Aziz Kedi, Feyyaz Yiğit, Volkan Sümbül ve Ali Demirel beraber yazmışlar senaryoyu. Bel altı espriler yok, kendini kasan karakterler yok, ölümüne bir sadelik var filmde. Zaten onların böyle bir hayatı bu sıradanlıkta yaşamaları daha çok sevdiriyor filmi. Biraz İngiliz absürt komedi tarzı var anlayacağınız.


Ahmet Mümtaz Taylan’ın sakinliği ama kontrolü her daim sağlayan tavrı çok iyiydi. Alper Kur sanki güldür güldür programındaki bir skecinde gibiydi ama mermermerve sahnesiyle gönülleri feth ediyor. Özgür Emre Yıldırım’ın karakteri için pek çaba gösterilmemiş ama radyo sahnesinden sonra keşke uğraşılsaymış dedirtiyor valla. İkinci filmin sinyalini verdiler sonunda umarım onun karakteriyle alakalı daha çok detay çıkar karşımıza. Sarp Apak ve İrem Sak inanın filme hiçbir şey katmıyorlar. Olmasalar da olurmuş yada bu ekibin arasında daha sırıtmayan tipler bulunabilirmiş. Gelelim filmin iki bombası Feyyaz Yiğit ve Doğu Demirkol’a.. Adamlar resmen bombaydı yaa. Arada tekrara düşen bir iki halleri oldu ama bomba komiktiler. Biraz da kendilerini oynuyor gibi bir halleri vardı. Bu doğallıklarıyla zaten alıp götürmüşler filmi. Devam filmi olan yapımları sevmesem de bununki gelsin isterim vallahi. Özgür Emre’nin karakterini daha çok tanımak, Merve Mermer hakkında bir şeyler öğrenmek ve ailenin başına daha neler geldi bilmek isterim. Şiddetle izlemenizi tavsiye ederim ben bayıldım şahsen.


Konusu;
Mermer ailesi Anadolu Tat 1071 den beri sloganıyla işlettikleri lokantalarını asıl işlerini gizlemek için bir paravan gibi kullanırlar. Aslında bir teşkilatta kiralık katil olarak çalışan aile verilen görevleri hep beraber yerine getirirler. Başarısız oldukları bir iş sonucunda ailelerinden birinin dışarı haber uçurduğu anlaşılır. Teşkilat haberi dışarı yayayı bulup öldürmek isteyince aile kaçmaya karar verir. Ama ekipten biri asla sevgiliniz olmayacak kuralını uymayıp biriyle beraber olmuştur. Üstelik kız hamiledir ve onu geride bırakmak istemez. Kızı alıp yola çıkmaya karar verirler ama aksilikler peşlerini bırakmaz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder