31 Ağustos 2018 Cuma

Padmaavat


Bhansali filmi olur da hiç kötü olabilir mi? Bayıldım yine izlerken. Deepika’nın güzelliği ve Ranveer’in deli halleri beni benden aldı Shadid olabildiğince sade kalıyordu filmde. Zaten hikaye tamamen Deepika üzerine kurulu, bu yüzden onun pasif kalması güzel ollmuş. Ranveer ne kadar deli ve psikopatsa filmde, Deepika o kadar zeki ve güzeldi. Böylece film görsel şöleniyle ve harika oyunculuklarla daha bir iyi hale gelmiş. Şarkılar ve kostümlere diyecek yok zaten onlar hep mükemmel.


Film de Müslüman Sultan Alaaddin ve Hintli lider Maharawal Ratan Singh arasında çıkan savaş anlatılıyor. Tarihe acımasız bir lider olarak ne kural tanıyan ne de aile tanıyan bir adam olarak geçmiş Alaaddin. Ama bizdeki kayıtlara da baktım şöyle bir evet acımasızmış ama kendisi de fakirlikten geldiği için hep köleleri almış devlet yönetimine, zenginleri aşağılayıp onlara zorluklar çıkarmış. En yakını olan kölesi Kafur’u bir numaralı adamı yapmış. Film de aralarında eşcinsel bir ilişki olduğu vurgulanıyor gerçek mi bilemem. Zaten film vizyona girmeden bir sürü olay oldu malum. Hem Padmavati’nin adına leke süremezsiniz hem de Müslüman bir lideri böyle kötü gösteremezsiniz diye. Tabii Padmavati Hindistan için daha önemli olduğu için daha büyük yaygara koptu. Deepika bile ölüm tehditleri aldı. Film vizyona girince Padmavati açısından bir sorun olmadığı tam tersine onu öven bir film olduğu anlaşıldı da sular duruldu.


Maharawal karakterinin sürekli beyefendi gibi davranması bir süre sonra sinirini bozuyor insanın. Adamdan kaç kere kazık yemiş hala ama nezaket kuralları, ama savaş kuralları diye sayıklıyor. Kaç kişi uyardı banamısın demedi. Ben bildiğimi uygularım tarih beni iyi onu kötü anacak deyip durdu. Kaç kişi ölmüş, ne kadar uğraş vermişler falan hiç umursamadı. Savaş meydanında bile adamlar hile yaptı, onun adamları aynı şekilde karşılık vermedi. Filmin sonunda malum artık bilinen bir gerçek Padmavati kendini kurban ediyor. O sahne gerçekten çok iyiydi ve böyle bir şey cesaret ister ne diyeyim. Bollywood hayranı olmasanız bile izleyip bu görsel şölene kaçırmamalısınız.


Konusu;
Maharawal karısı için inci bulmak üzere gittiği bölgede ava çıkmış olan Padmavati tarafından vurulur. Günlerce tedavi edilir ve bu arada ona bakan Padmavati’ye aşık olur. Padmavati ile evlenip onu kendi krallığına götürür. Din adamlarından karısını kutsamasını ister. Ama din adamı Padmavati’nin güzelliğine ve zekasına hayran kalır. Bir gece onları gizlice izlemeye kalkışıp, yakalanır. Ceza olarak ülkesinden sürülür. Alaaddin’in sultanlık yaptığı bölgeye gider ve Padmavati’nin ne kadar eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu anlatır. Alaaddin tüm güzelliklerin onun olmasının gerektiğine inanan bir adamdır ve kafayı Padmavati’ye takar. Maharawal’ın bölgesine bir bahane bulup savaş açar. Feth etmeye çalışsa da bir türlü başaramaz. Ümidi tükenince ateşkes ilan eder ve Maharawal’a onu sarayında misafir etmesi için haber yollar. Maharawal silahsız ve tek başına Aladdin’i konuk eder. Alaaddin ne yaparsa yapsın Padmavati’yi görmeyi başaramayınca Maharawal’ı kaçırıp kendi ülkesinde zindana atar. Tek isteği Padmavati’nin gelip kocasını kendi ülkesinden almasıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder