29 Temmuz 2017 Cumartesi

Bonnie ve Clyde

Yayınlandığı dönem için yaratıcı ve güzel bir yapım. Ama bugün bile hala bir çok çiftin kendilerini Bonnie ve Clyde benzetmesi yapmaya çalışması merakımı cezbetti. İzledikten sonra ise bu mudur yani demeden duramadım. Kendilerine örnek aldıkları ve olmak istedikleri çift bu kadar mı yani. Ne şimdi bu kapitalist sistemi mi eleştirmişler, robin hoodluk mu yapmışlar. Kadının hayatından sıkıldığı ve adamla tanışıp günü birlik bir hayat yaşamasına mı özeniyor bu kadar insan. Haa bir de hırsızlık yapıp, adam öldürüyorlar. Ve aralarında romantizm adına gram bir etkileşim yok. Özenilecek bir yanlarını bulamadım ben açıkçası. Ama bu film eleştirim değil sadece bu yapımın bu ergence durumuna kızgınlığım.
Gerçek kişilerin hayatını anlatan ve birkaç yıllık bir kaçış öyküsünü 2 saatlik bir filme sığdırmasıyla başarılı bir yapım. Bir kaçış öyküsünü güzel bir yol filmi tadında olması ile ayrıca sevilesi. Sadece Bonnie ve Clyde değil diğer karakterleri de ilgi çekici, özellikle Buck ve sinir bozucu karısı Blanche. Yıllarca kaçıp yakalanmamalarına rağmen film de çok şans içi kurtuluyorlardı polislerden. Hatta beceriksizce bir kaçış sergiliyorlar her defasında. Daha güçlü tipler olabilirlerdi bence. Polis onları yakalamadıkça ve tüm suçları onların üzerine attıkça ünleniyorlar. Belki de bu yüzden abartılmış bu insanlar. Yoksa kimseye herhangi bir yardım ettikleri yada kendilerince iyi bir iş yaptıkları söylenemez. Ama karakterlerin geçmişleri hakkında daha detaylı bilgilere sahip olsaydık onların bu hayatını kabul edebilirdik tabii.Yine yapım yılı sebebiyle kült bir yapım olması normal diyelim ve izlenesi diyerek noktalayalım.
Konusu;
Bonnie sıkıntıdan bunaldığı bir gün pencereden baktığında bir adamın annesinin arabasını çalmaya çalıştığını görür. Aşağı inip adamı uyarır ve aralarında sohbet etmeye başlarlar. Bonnie tanıştığı adamın hapisten yeni çıkan bir mahkum olduğunu öğrenince korkmaz ve onunla yürümeye başlar. Clyde ise yeni tanıştığı kadının farklı biri olduğunu düşünür ve yaşadığı hayata ait olmadığını fark eder. İkisi de farklı hayatların peşindedir ve birlikte yola çıkarlar. Clyde hırsızlık yaparak yola devam eder ve Bonnie de ona ayak uydurur. Daha sonra yanlarına arabalardan anlayan CW ve Cylde’ın abisi ve karısı da eklenir. Bonnie bu grubun içinde mutlu değildir ama her defasında Clyde için duruma katlanır. Polis sürekli kaçan bu çetenin peşindedir ama her defasında elinden kaçırır. Gazetelerde kendileri hakkında çıkan haberleri takip ederler ve her suçun kendilerine yıkıldığını fark ederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder