17 Eylül 2019 Salı

Dix Pour Cent ( Call My Agent )



Bir Fransız dizisi ve Menajerimi Arayın gibi bir ismi olduğu için vasat gibi duruyor. Ama birçok ünlü Fransız oyuncunun konuk olarak katıldığı dizi tam anlamıyla harika bir yapım. Menajerler öyle şeyler ile uğraşıyor ki artık bu da olmaz dedirtiyorlar. Hem ajanslarını ayakta tutmaya çalışıyorlar, hem yeni yetenekler bulmak için çabalıyorlar, hem de oyuncu ve yönetmenlerin kaprisleriyle baş ediyorlar.


Bayağı ünlü oyuncular konuk oyuncu olarak geliyor diziye ve kendilerini komik durumlara düşürüyorlar. Bu dizi biz de çekilse buna cesaret edebilecek oyuncu bulamazlar. Rolünden çıkamayan bir oyuncuyu ikna etme çabaları var, öpüşmek istemeyen oyuncu var, rol arkadaşıyla kavga eden var. Mesela bir kadın oyuncuya yaşlı bulunduğu için rolü alamadığını kırmadan söylemesi gerekiyor menajerin. Sonra acaba estetik mi olsa deniyor ve olaylar karışıyor. Bir bölümde anne kız olan iki oyuncuya film teklif ediliyor ama kesinlikle beraber çalışmak istemiyorlar. İkisi de açıkça söyleyemediği için yönetmen kendilerinden vazgeçsinler diye uğraşıp duruyorlar. Bu ve buna benzer olaylar sadece işleriyle ilgili olanlar.


Tabii ki bir de özel hayatları var. Yıllar önce görüşmediği kızı ajansın da işe giren var, lezbiyen olmasına rağmen patronu ile tek gecelik ilişki yaşayıp hamile kalan var, resepsiyoniste aşık olup ünlü olması için çabalayan var. Sürekli bir çatışma halinde olan ilişkileriyle hepsi birbirinden beceriksiz bu ajans çalışanları sadece işleri söz konusu olunca bir araya geliyorlar. Ortaklıkları sürekli sekteye uğruyor ama bir şekilde yine de bir arada kalmayı başarıyorlar.


Konuk oyuncular arasında en sevdiğim bölümlerden biri hastası olduğum oyuncu Isabelle Huppert’ın yer aldığı bölüm. Çok çalışmasıyla arada dalga geçilen bölümde, aynı iki projeye birden söz vermesi ile menajerlerin ceza ödememek için oyuncuyu her iki yapımı da yetiştirmeye çalışması çok komikti. Juliette Binoche, Monica Belluci, Cecile de France gibi birbirinden iyi konuklarıyla çok güzel bir dizi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder