25 Ekim 2019 Cuma

Karakomik Filmler



Cem Yılmaz maalesef Gora filminden sonra çıtayı hep biraz daha düşürdü. Ama bu son film gerçekten rezalet. Öncelikle sürekli başka filmlere gönderme yapmasından seyirci bile bıktı ama inatla bırakmıyor. Hayır dese ki ben artık ‘Korkunç bir film’ gibi seriler yapıcam tamam abi der çekilenleri anlamaya çalışırız. Ama resmen bokunu çıkardı. Biraz Hollywood biraz Yeşilçam derken usandık vallahi, araya Bollywood katmıyor diye sevineceğiz neredeyse.


Ayzek diye bir karakterin hikayesi ilk film. Sadece bu karaktere yönlenmiş olsaydı gerçekten farklı ve güzel bir iş çıkabilirdi ama onun hikayesini bile öyle saçma sapan bağladı ki, karakter değişimine kimse bir anlam veremedi. Bir de iki film falan diyor en çok o sinir bozucu. İki film değil üzerinde uğraşılmamış iki hikaye var ortada sadece, sanki tv filmi.


Mesela ikinci filmde Organik yaşam olaylarıyla dalga geçecek gibi duruyor. İyi de şakalar yapılıyor konu üzerine ama bir anda saçma sapan uzaylı olayına bağlanıyor. Halbuki başladığı gibi devam etse belki daha iyi şeyler çıkacaktı. Koskoca Cem Yılmaz’ın bok şakaları yapıp durması ayrıca saçma. Bak koy o şakaları Recep İvedik filmine sırıtmaz; çünkü oradaki karakter için normal bunlar ama yani senin gibi adamın filminde sürekli bok şakası pes yani.


Can Yılmaz neden oyunculuk yapmakta ısrar ediyor anlamıyorum, yani neden ısrar ediyorsun abini oynatmakta bu kadar belli ki olmuyor. Sürekli aynı oyuncu ekibinde ısrar ediyorsun tamam anladık ama elinde Bala, Nilperi, Uraz gibi komedi de harika işler çıkarabilecek insanlar varken bu kadar basit roller yakışmamış yaaa. Vallahi filmde tek komik şey elektronik sigara ile yapılan şakaydı ki o da yine gönderme yapılan bir şakaydı. Ne versek olur nasılsa deyip şu kötü filmleri piyasaya sürmeyi bırakın artık.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder